Svar på tal

Vi har samlat de vanligaste frågorna.

Våra kapslar är kompatibla med alla original Nespresso® maskiner

För ett kopp svart långt kaffe rekommenderar vi att du extraherar en pod men håller knappen nedtryckt längre än normalt. Håll ner Lungo -knappen på din maskin tills du når önskad mängd kaffe i din kopp. Men om du frågar oss, tycker vi att det blir bäst om du extraherar 2 kapslar för mer smak.

Även om vi tycker att Nespresso® har skapat ett genialiskt koncept och produkt så är Nespresso® ett registrerat varumärke som tillhör Société des Produits Nestlé S.A. och varken det företaget eller dess dotterbolag har tillverkat eller godkänt vår produkt eller varumärke på något sätt.

Ja, garantin på din maskin är inte beroende av kapslarna som används i maskinen och bör respekteras av tillverkaren. Om du är osäker, se tillverkarens garantiinformation som levererades med din maskin.

Nej, våra kapslar har utvecklats speciellt för användning med Nespresso® -systemet och är tillverkade av ett flexibelt, biologiskt nedbrytbart material. Tester visar att våra kapslar inte skadar din maskin på något sätt. Om du någonsin skulle ha några problem, kontakta oss!

Våra kapslar görs av ett biologiskt och nedbrytbart material. Men det är anpassat för industriell kompostering som ännu inte finns i Sverige. Därför sorteras dem som restavfall. Vad vi däremot uppmuntrar dig till är att ta ur kaffet och kasta det i din matkompost eller matavfallssopor.

Det korta svaret är tyvärr NEJ. På grund av variationen i jordkomposition, temperatur, luftfuktighet och en mängd andra faktorer kan vi inte rekommendera att de komposteras i något annat än en kommersiell/industriell anläggning och eftersom detta inte ännu finns i Sverige så är svaret NEJ.

Alla våra kapslar är tillverkade av ett biologiskt nedbrytbart och komposterbart material, enligt UNI EN 13432:2002 standarden. Detta innebär att det tar cirka 11-12 veckor för dem att vara helt nedbrutna i en industriell komposteringsanläggning. Ungefär lika lång tid som för ett apelsinskal. Men notera att vi är inte där ännu då det saknas industriell kompostering i Sverige.

Våra kapslar är en av naturligtvis livsmedelssäkra och är fria från Bisphenol A (BPA)

De är tillverkade av en patenterad biobaserad polymer som kommer från förnybara och hållbara källor, som majs och potatisstärkelse. Fördelarna med biopolymerer (ofta kallad bioplast) jämfört med aluminium är: 1. Inte beroende av fossila bränslen för produktion (som ännu är fallet med aluminium) 3. Lägre CO2 -utsläpp (cirka 3,8 ton CO2 produceras per ton bioplast, 75% mindre än aluminium, som ligger på 15,6 ton CO2 för att vara konservativ!)

Now it's the time.

You said so